Honey Love B

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Nurul Ayy Nina Binti Nor Asmawi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

effa birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Thursday, November 3, 2011

Kek Raya Haji

Salam,

Hye u olss..hari ni pagi2lagi i dh busan tau..
Ni semua sbb 2 org geng sy kene gi seminar apatah ngn CEO...sy xkene pi sbb dia nk 3 org je. Lagipun..dh tentu la sy xmo pi..xlarat rasanya nk bw perut ni..hihi

Ni dr pagi lagi aku dh dok google resepi kek. Nak buat ms raya haji nnt kat kampung. Tapi byk lak kengkangannya.

1. Kampung aku xde oven, xde mixer, xde pengukus, xde loyang, xde alat timbang
2. Umah aku pun xde mixer, xde timbang n xde loyang. Microwave ada la..tp besau la plak nk mengangkut.

So, aku dh suruh adik bradik aku kt KL tu bw balik loyang n timbang kampung kt negeri sembilan tu. Tinggal lagi..ntah mak aku approve ke tak. Sbb, kalo xbw balik brg2 yg aku pesan tu pun, kete unser abah aku tu penuh dgn segala peralatan masak mak aku. Dgn kuali besar, periuk besar sume dia angkut dr KL.

Bukan la mak aku rajin sgt sbnarnyer...tp dia takot tinggalkan kt kg sbb takot pencuri pecah masuk. Ye la..umah tu kan umah tinggal.Dulu ms arwah nenek aku idop lagi pon penah periuk besau gadang kene rembat..ni kan plak umah tinggal kan? Tu bru alat masak2 mak aku je. Lom masuk brg basah lagi. Segala rempah ratus semua import dr KL ok, sbb mak aku takot brg2 tu kene keje oleh cik Tikus. Ehm..memacam la mak jemah aku sorg ni..hihi. Tapi aku xkisah pon, asalkan mak aku happy n masak sedap2..aku ok je:-D


So setelah decide mendecide..aku rasa aku wat kek kukus je kot..tapi bukan coklat kot sbb aku xsuke dealing wif coklat. Xtau la nape...so..tggu je la kek apa yg bakal jadi (atau xjadi) nnt. Tu pun kalo aku rajin nk tulis post..hehe

2 comments:

  1. akak, sy suka buat kek coklat kukus. yummmy! sedapnya! hihi.

    ReplyDelete