Honey Love B

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Nurul Ayy Nina Binti Nor Asmawi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

effa birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Wednesday, November 30, 2011

Lagi 4 hari..

salam,

hai u olss..

i masih membuyung lagi..alhamdulillah

i still on9 tp mls nk bukak blog..takat bukak fb je. Itu pun tru hp

td my boss ckp, pengganti i akan masuk 5hb..
bagusla tu..leh i cuti ngn tenang

tu je kot nk cerita
..

skang ni tgh melayan peel si tecik ni..sgt2 manja n nkkan perhatian..sabo je la ngn Nina Ninot niii..




Friday, November 25, 2011

GRRRR~~~~

Salam

Lamanyer rasa x updet blog. Xde bz pon..tp xlarat nk dok kt pc lama2. Senak perut. Byknyer baring je kt karpet opis ni.

Nak kata stress xde la stress mana..lagipon aku xsuke tulis benda negative kt blog. Tapi ada satu menda ni dok wat aku sakit ati.

COMPANY ni la...

tp awal2 aku warning...ini blog aku sekadar luahan hati aku. So, harap xde la pihak xbertanggungjawab..jadikan tulisan aku ni sbgai senjata utk menjatuhkan aku.

Hari tu aku dh tnya HR mengenai martenity leave and mmg staff layak dpt cuti 90 hari..wohaa!!
Masa aku tnya tu, ada 2 org staff akademik lagi yg ada bersama.

Selain dpt 90 hari, aku jugak dibenarkan mengambil cuti lebih awal dr tarikh bersalin.


So, pas dh difikir2..aku pun apply la 90 hari berkuatkuasa 21hb November haritu. Kenapa 21 hb? Sbb masa tu, student memulakan new sem. So, bagi aku, biarlah lecturer baru yg take over dr awal. Xde la separuh aku ngajar, pastu separuh lagi org lain.

Tetibe, bila HR reply balik application aku, CEO just approve kan 60 days!! Memang satu hari tu aku hangin..aku jupe boss aku. Then boss aku explain cenggini...

ada 2 program...PROGRAM A dan PROGRAM B
PROGRAM A sesi bermula 21 nov-march
PROGRAM B sesi bermula 2 JAN-may

Program A xde masalah sbb ada new permanent lecturer yg akan take over
tinggal lagi PROGRAM B...

kalo aku diberi 90hari...aku akn mula ngjar balik around 21 feb..which means dlm sebulan setengah setelah Program B bermula.

Tapi kalo aku diberi 60 hari...aku akan mula ngajar around 21 Jan..dlm 3 minggu setelah program B berjalan.

DAN...SEBENARNYA...company xnak bayar part timer lama sgt sampai sebulan lebih ditambah lagi nk bayar gaji aku full. That's y dorg bagi aku 60 days je..so dorg just bayr part timer utk 3 minggu...ADIL TAK?? Kelakar kan??

Tu satu hal..tp kira aku tutup mata je la..sbb aku ada agenda yg lagi besar kt company ni..

Tapi ada satu hal lagi.....


Pihak HR dah tahu aku nk beranak 4 dec..dan Program A bermula 21hb aitu..
boss akademik aku pun dh gtau kt HR nk pakai lecturer baru utk sesi kali ni.
boss aku dh bagitau sejak bulan 7 lagi...

Tapi...HR baru terhegeh2 nk cari lecturer tu around 2-3 weeks ago. Dan hasilnyer..lecturer tu boleh lapor diri pada 15hb dec sbb kene notis kt company lama..

So isunyer sekarang...sapa nk ngjar anak2 murid aku jika aku bersalin awal nnt?
Sekarang ni pon aku dh xlarat nk wat kerja..nk dok kt pc pon mengah semacam je.Mcmana aku nk g class??

Walaupun aku masih ada annual leave...tp aku xdibenarkan bercuti!! WTF!!
So, kalo aku xlarat..mmg aku cancel class..
Bukan aku xkesian kan student...tp aku mmg xlarat. kalau badan xsihat..pasti mood jugak xde.

APALAH MASALAH COMPANY NI!! KERJA NK TIPTOP>>BYR NK CIPUT>>
NK KITE PERFECT>>TP KEBAJIKAN KITE< KAMU JAGA SGT KE??


Monday, November 21, 2011

Sayang Nina Sangat-sangat!!

Salam,

Kesihatan aku kurang memuaskan. Lain benar keadaan mengandung kali ni dibandingkan masa mengandungkan Nina. Rasa sakit menyengat tu dh lama sgt aku rasa..tinggal lagi xkuat.

Doktor Wahidah aitu pon cakap.."lagi 2-3 hari bersalin la ni"...tp sampai ke hari ni..aku masih "ok" lagi.

Weekend aitu..hubby kene keje. Sebbek family KL dtg..leh gak tgk2 kan Nina. Pas family aku balik hari Ahad aitu, aku kene jaga Nina sorg2. Sesungguhnya aku dh xlarat..

Nina pula mcm mengerti yg dia bakal dpt adik. Asyik nk berkepit n amik perhatian aku je. Semalam, ntah mcmana dia dpt amik termos kt dapur..pastu bw kat aku kt depan. Then, sempat la termos tu terhempas..berderai bunyi kaca dalam tu. Trus aku nangis..xtau nape tetiba emo.

Masa tinggal berdua je ngn Nina..bertubi2 dia cium aku. Biasanya mmg xla dia nk kiss2 ni tanpa sebab. Pastu dia nk baring atas perut. Aku layan kan je. Sesekali dia muah kt perut. Sesekali dia selak2 baju suh tunjuk perut kat dia..pastu dia cubit perut aku.

Kalo dlm kereta pon, xnak duduk ngn org lain..nk duduk kt aku jugak. Selalunyer nk duduk kt streng walid dia.

Tapi byk kali aku cakap kat dia.."ummi syg Nina, Nina kan anak ummi yg baik. Nina kan kakak yang baik"..aku takot dia rasa tersisih plak ngn kehadiran adik dia nnt.

Nina semakin besar...bijak..
Kadang2..byk keletah
Ummi sayang Nina sgt2!!




ni tgh mogok xnak pakai baju!!






tgh tayang makan biskut rusky Milna..tp xnak duduk diam-diam





ms ada mood nk pakai tudung..tu pun sekejap je



pesen tido kol 3pagi





Friday, November 18, 2011

Long Life Learning

Pengumuman Pengumuman Ibu Ibu Bapak Bapak hehe...yg lom kawen n berstatus datuk nenek n moyang pon leh baca info ni. Meh la baca!!

Adakah anda mahir dlm kerja yg anda lakukan tp xdpt ganjaran yg setimpal hanya kerana anda tiada sijil?

Anda dh bekerja berpuluh tahun tp gaji anda lagi rendah atau xberbaloi berbanding dgn fresh grad yang bersijil?

Yeha!!

Saya ada penyelesaiannya.

Mari daftar dengan AeU (AsieEUniversity)

1) Kami menawarkan program MASTER..tapi jgn takot..xperlukan degree atau ijazah pon...cukup sekadar anda ada

*STPM dan ke atas serta sekurang-kurangnya berusia 35tahun.

Sila klik link kt bawah utk maklumat lanjut:


2) Awak xde STPM?? Xpe..kalo awak ada PMR dan berusia 21 tahun ke atas..anda layak belajar Degree course kami seperti di bawah


Macam tipu je kan? TAK..ini betol2 la. Semua yg saya senaraikan ni dh dpt kelulusan MQA. Dan program ni direka serta dibentuk bagi kita yg ada kekangan masa. Ini kerana lecture semua secara online. Kalau xleh direct online masa lecturer mengajar..boleh didownload lecture tersebut n study bila2 saja apabila anda free. Hihi

Jika berminat boleh msg saya di 0133797331 atau emel aidanordin@yahoo.com


hah tak minat jugak??

3) ok apa kata sambung diploma pulak

hanya perlu kredit dlm 3 subjek SPM dan lulus Matematik sahaja anda sudah layak untuk menempatkan diri ke

*Diploma in Office Management
*Diploma in Human Resource Management
*Diploma in Accounting
*Diploma in Business Studies


Job sambung belajar..JOM LAA!!

Doa Semasa Mengandung

Ya Allah, Peliharalah anakku selama dia berada dalam kandunganku,

Dan sembuhkanlah ia, Engkaulah Maha Penyembuh, tiada penawar melainkan penawar Engkau, penawar yang tidak lagi mengundang sebarang penyakit,

Ya Allah, keluarkanlah dia dari kandunganku pada hari kelahirannya secara mudah dan selamat,

Ya Allah, jadikanlah bayiku sihat, sempurna, pintar, berakal, berpengetahuan, cerdik, beriman serta soleh.

Ya Allah, perelokkanlah akhlaknya, fasihkanlah lidahnya, merdukanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan

al-Hadith dengan berkat Muhammad S.A.W

Thursday, November 17, 2011

entry ke tiga untuk hari ini

Salam, siyes xmood nk wat keje. hari2 pk bila la nk bersalin. Bukan apa..badan dh xlarat sgt ni.

Hari Ahad aitu, ada rasa contraction..ms tu ada kt KL..makanya trus g spital ampang. Pas VE (seluk) dh bukak 1 cm tp serviks still thick..okay la. Balik ke Melaka esoknya

Hari Selasa mlm, kuar darah n lendir..show tu la...panik mmg panik. tp dh mlm sgt..so tggu esok siang je la.

Hari rabu..xde sakit2 pon..sekali tghari tu ms duduk kt toilet bowl tu..xlewh nk bgun..perit perut kt kiri n kanan. Tapi bila dh okay..elok je wat keje. Tapi sesambil tu tnya la pendapat kwn2. Semua suh pi spital. Aku pon jadik cuak gak la..mana la tahu nk deliver kali ni mmg Allah nk bagi senang je tanpa sakit. So, decide g Poliklinik Wahidah.

Doc wat VE, doc kata serviks dh lembut..maybe lagi 2-3hari beranak la ni. Doc kata xyah gi spital dulu. Pastu scan baby..tgk okay je..xde terlilit tali pusat ke ape. Bby berat dh 3.03kg. Air ketuban semua okay.

Alhamdulillah

Minggu ni je 2x wat VE, 2x scan..2xkluar tanda. Tapi sakitnya xde la teruk. Menda2 ni yg buat aku risau n runsing. Aku ni bila nebes..trus blank. Dari xde pape..trus rase sakit.

Mlm td pon xleh tido mlm, tp bukan sbb byk berfikir..tp aku xselesa. Walhal tido atas katil tu. Kol 3am aku bangun tido kt tikar buluh kt hall..alhamdulillah, lena sampai ke pagi. Bila aku bangun, aku tgk Nina ada kt sebelah aku. tgh main menan. Aku jerit panggil hubby, tp xde nyahutan. Aku kol hubby,..ooo hubby tido lagi rupenya. That's mean..Nina bangun n turun dr katil sendiri n kluar bilik dok sebelah aku. Rasa cam sweet je..maybe dia xleh tido kalo aku xde kot.

Then, pagi td..hubby bukak video besday dia. Seronok sgt dia tgk video tu..sampai jatuh tergolek sbb nk tunjuk muka dia kt tv. hihi

Sifat2 seorg kakak makin menyerlah dlm diri dia..just kene asuh suh pegang bby lembut2.

kwn aku yg due sama ngn aku..4 dec, dh pon selamat beranak semalam. Aku harap aku kuat dlm menempuh perjuangan bersalin kali ni. Hal2 pejabat..mls giler nk hadap.

Harap u ols doakan aku yea:-D

Video Favourite Nina


video ms besday dia haritu..

Sedihnya Hubby Saya

Salam,

Ehm..xsempat nk cite pasal 2 ekor anak kucing yg baru 2-3 minggu berumah tangga di rumah kami. Semalam seekor dh mati. Sedih je saya tgk hubby saya. Yela, selama ni dia sorg je yg jaga segala binatang dlm umah tu. Saya mmg xberanila nk pegang2.

Ni ada sedikit kenangan anak2 kucing tu bersama Mr Veterinar & Dr Veterinar Jr (baju purple) tu..huhu








Wednesday, November 16, 2011

Thursday, November 10, 2011

Kek Raya Haji Part III


Salam,

apa la si [A.I.D.A] ni dok nk crite psl kek dia yg xbuat2 tu lagi??...siap dh masuk third part dh ni..hihi


ni hah..nk tepek gambar2 nina. Masa ni aku dh siap kemas2 nk balik kg...tp..sempat je nk berperang ngn anak dara sorang tu..haish

ms ni..aku xpasan pun nina sempat amik pewarna kek masa aku bukak peti sejuk.
terkedek2 dia g hall..menjerit hubby aku bila dia bagi botol pewarna tu kat hubby
dan hasilnyer...taraaaaa.


Ni plak pic pas mandi...bakul susu n alatan nk wat kek ada dlm bakul tu.
belom sempat nk bw masuk bonet...sempat lak si nina ni rembat alatan tu buat main. haish


dan..hari ni..ada student dtg kolej even kolej tgh cuti semata2
nk hantar apam polka dot ni utk aku..huhu
sgt terharu okay:-D

thanx fana:-D



Wednesday, November 9, 2011

Lace..songket..batik..cotton

Salam,

Balik kg hari tu..makcik sepupu aku pulangkan aku 2 pasang kain ela..dia kata aku punya. Dia kata lagi..aku bagi kain2 tu sebelum preggy kan Nina lagi..bila aku dh tahu aku preggy, dia kata..aku suh simpan dulu. (korang paham tak??)

Ehm..aku mmg igt2 lupe la pasal kain ni...tapi okay la jugak. Sbb aku niat nk pasang badan balik pas bersalin ni. Ye la..dh 2 tahun berturut2 aku asyik memboyot je. hihi

Setakat rini..koleksi kain ela aku ada 6 pasang kalo xsilap. 2 lace, 2 batik, 1 cotton n 1 songket. Aku dh dok terfikir2 nk wat pesen apa nnt. Dengan harapan..berat aku turun byk la masa confinement nnt..mcm ms bersalinkan Nina:-D

Memang excited la nk pasang badan balik...tp xde la over..memandangkan hubby dh xbagi pakai makeup..so makeup tu ala-ala natural beauty la. Just semalam aku tnya hubby...kalo saya pakai kebaya boleh x?

Hubby kata, ...xigt lak apa hubby kata..tp xboleh jugak la.tp ada bau2 jeles gak la bila aku cakap aku nk pakai eyeliner n lipstik je.

ehm..klakar pun ada jugak laki aku ni..jeles rupenyer..tp xpe..jeleskan tanda sayang.


okay kembali pada topik asal..
actually aku nk minta pendapat korang..kain lace n kain songket tu sesuai buat baju pattern apa?
ehm..korang rasa2 tubuh aku ni..seswai fashion yg mcmana??

yela..sesekali tukar citarasa..apasalahnyer kan?

segalakomen korang amat dialukan:-D

Kek Raya Haji Part II

Salam

Kek Raya Haji Part I u olss boleh baca kat sini.

Ni kesinambungannya...

Sebenarnya mls nk story dh pasal kek ni...tp terpanggil nk tulis pas baca post aishah kat sini. Pastu ditambah lagi ngn semua org post pic2 mknan sempena raya haji aitu.

Okey..Hari sabtu lepas pagi2 lagi dh gigih kemas brg semua nk bw balik kampung. Aku bw senduk kayu, whisk, tapis tepung, pewrna merah,. hijau, esen..dan sebagainya. Yang xcukup..aku gi beli kt Mydin. Tepung, telur n ais krim soda.

Pastu..trus balik kampung. Alatan lain mmg dh minta tolong adik beradik bawakan..mcm timbang, loyang and mixer.


Tapi..bila sampai kampung...aku sgt kecewa. Sbb dorg xbawa pun alatan tu semua. Serius sedih sgt wei...

Tapi ibu aku pujuk...dia kata wat kek yg kene bakar la...kek marble. Ibu aku pun bagi la resepi...tapi still ada halangan sbb...

first kek yg aku nk buat tu xpakai butter..so mmg xde butter in the stok. Sedangkan kek marble ibu aku tu kene pakai butter. Aku dh mls n xde mood nk buat.

Esok tu..yakni raya Haji...pakteh aku kol..dia tnya nk beli apa2 tak?? sbb dia otw balik kampung...

Aku apa lagi..mintak la dia belikan butter satu buku..ditambah ngn brg2 dapur yg lain. Hati ku berbunga riang....Tapi...

Byknyer tapi...

Mana ada pembakar!!!

Ibu aku kata ada..dlm stor...trus ibu g carik...
Setelah berperang ngn tikus n sawang2 bagai..barang yg dicarik xjupe...
aku sgt frust..FRUST yg teramat..SAKIT HATI n XDE MOOD dah maharaja dlm hati...


pastu pakteh aku dh sampai kampung..siap tnya lagi..bila nk buat kek??
aku diam je..aku angkat brg yg pakteh aku beli...lagi aku HANGIN

pak teh bukan beli butter...tapi marjerin dlm plastik yg utk refill mcm kedai burger selalu beli tuuuuuu.....

Memang sah aku x buat kek...sakit hati ngn saudara mara dan darah daging sendiri...tapi byk mendiamkan diri dr membebel..a.k.a..protes.

Bila otw balik melaka...hubby carikan kedai kek...dia suh beli kek supaya hilangkan kempunann. Tapi xde yg bertakhta di hati. Sebagai mengubati hati isteri...hubby masakkan blackpepper lamb chop utk lunch. tenkiu hubby:-D

Bila dh rilek2..mmg dh tekad nk buat..tapi tetibe terfikir yg aku xde loyang..ok..FULLSTOP. No more cerita pasal kek.

tu la cerita kek raya haji aku..mls nk pikir...walau tekak sentiasa mengingatkan otak utk memikirkannya..haish!!!

aku bukan nkmkn kek sedap2 pun..xde pon setaraf secret recipe atau pun baskin robin..napela mahal sgt rezeki aku?? aku nk mkn yg baru masak..yg panas..

dh la..mls nk cite..sbb sedey


Thursday, November 3, 2011

The buzy BusinessGirl

Salam,

Ada la last week tu aku g mkn kt luar ngn abh n ayang. Sekali hujan lebat da...Sementara tunggu abah amik kete, Nina plak dh cranky2 nk tdo. So, aku sbagai ummi yg berkaliber trus menyeluk handbag mencari alat penyelamat bagi mengurangkan cranky si Nina ni.

Dan dh nama pun cekgu ilmu hisab..maka harus la ada benda ni dlm handbag (perlu ke?)
Trus cepat2 bagi si Nina...
Aku igt dia nk belek ke...picit2 dulu ke menda ni..tapi tidak rupenyer...
Nina amik trus dia buat mcm ni.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
v





pastu siap bebel2 lagi mcm la ada org tgh cakap dgn dia..hihi

nina nina...always make me smile:-) love u sayang:-)

Kek Raya Haji

Salam,

Hye u olss..hari ni pagi2lagi i dh busan tau..
Ni semua sbb 2 org geng sy kene gi seminar apatah ngn CEO...sy xkene pi sbb dia nk 3 org je. Lagipun..dh tentu la sy xmo pi..xlarat rasanya nk bw perut ni..hihi

Ni dr pagi lagi aku dh dok google resepi kek. Nak buat ms raya haji nnt kat kampung. Tapi byk lak kengkangannya.

1. Kampung aku xde oven, xde mixer, xde pengukus, xde loyang, xde alat timbang
2. Umah aku pun xde mixer, xde timbang n xde loyang. Microwave ada la..tp besau la plak nk mengangkut.

So, aku dh suruh adik bradik aku kt KL tu bw balik loyang n timbang kampung kt negeri sembilan tu. Tinggal lagi..ntah mak aku approve ke tak. Sbb, kalo xbw balik brg2 yg aku pesan tu pun, kete unser abah aku tu penuh dgn segala peralatan masak mak aku. Dgn kuali besar, periuk besar sume dia angkut dr KL.

Bukan la mak aku rajin sgt sbnarnyer...tp dia takot tinggalkan kt kg sbb takot pencuri pecah masuk. Ye la..umah tu kan umah tinggal.Dulu ms arwah nenek aku idop lagi pon penah periuk besau gadang kene rembat..ni kan plak umah tinggal kan? Tu bru alat masak2 mak aku je. Lom masuk brg basah lagi. Segala rempah ratus semua import dr KL ok, sbb mak aku takot brg2 tu kene keje oleh cik Tikus. Ehm..memacam la mak jemah aku sorg ni..hihi. Tapi aku xkisah pon, asalkan mak aku happy n masak sedap2..aku ok je:-D


So setelah decide mendecide..aku rasa aku wat kek kukus je kot..tapi bukan coklat kot sbb aku xsuke dealing wif coklat. Xtau la nape...so..tggu je la kek apa yg bakal jadi (atau xjadi) nnt. Tu pun kalo aku rajin nk tulis post..hehe

Wednesday, November 2, 2011

Miss Nina dgn Faizal

Salam,

Meh tgk xtvt anak dara aku sorg ni ms kami cuti seminggu kt KL aitu.

Habis dibulinya pak chu dia

Tapi pak chu dia xkisah pun..sbb mmg pak chu suka layan Nina nInot ni


nnt dlm pantang senang la..sbb pak chu n abah aku ada nk tolong tgk2 kan Nina

Meh layan pic:-D


Nina tgh jogging..warming up


ok pak chu..kejar la nina!!


cepat la pak chu..lembap la pak chu ni!!


lari!!!!


hehe..pak chu dh kalah!!


Dh la..penat Nina...semputtttt...

Tuesday, November 1, 2011

Lagi gambar separuh bogel Miss Nina

Salam,

Panasss......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
v
sexynyer Nina berkemban;-)


tgh blajar ikat sari ke ape tu nina oiii??