Honey Love B

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Nurul Ayy Nina Binti Nor Asmawi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

effa birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Wednesday, March 30, 2011

Last Weekend!!

Salam,

Pagi sabtu lepas, aku saje je try test pregnancy sbb aku dh 15 hari lewat. Aku tak expect pape pun sbb aku breastfeed Nina. Lagi pun periodkan selalu tak betol lagi untuk ibu2 yg baru pas bersalin. So bile dh test tu, result aku INVALID lepas aku tunggu 5 minit. So pas sejam, aku tgk la lagi..still INVALID. Tak kuar pape line pun kat situ. Aku hangin la jugak sbb duit terebang beli menda alah tu.

Pastu petang tu aku balik KL sbb nk celebrate besday abah. Kek ni aku sponsor. Aku order ikut tenet, aku mintak bentuk mcm blackboard. Sbb abah aku stat jadi cikgu ms zaman 80-an. Zaman masih guna chalk n balckboard lagi.


Kek ni sedap..aku order kat nora. Moist chocolate kek. Tak manis sgt pun. Sweet2 je rase dia.

Tak de gambar majlis yg aku snap sbb aku tolong di dapur. Al maklum la, majlis kali ni, kami masak sendiri. Sebab jemput adik beradik ibu n abah je.

Pas majlis tu..along aku sibuk push suh check pregnant ke tak. Aku kata dh check tadi..INVALID. Malas la aku nk beli lagi menda tu. Along aku dgn willingnyer, gi beli la tester tu kejap kat sevenE. Dan-dan tu trus test. Alhamdulillah POSITIVE.

Aku n hubby mmg tak kisah dpt cepat ke lambat. Kmai terima. Rezeki Allah. Kejap je brite ni spread out. Keje along aku la tu.

Esok tu balik Melaka. Aku g la kt bilik air..tester yg first tu ada kuar 2 lines. Cess..lambat tol result dia nk kuar.

Kalo nk dengar kata org, sampai bile kita tak idup. Ada yg sokong aku ngndung lagi ada yg tidak. Yelah..anak dara aku yg sulung tu pun baru 5 BULAN, dh nk dpt adik dh. Tapi aku lebih pada optimistic..Allah yg kurniakan aku zuriat, sudah pasti zuriat itu seiring dengan rezekinya tersendiri.

Nina bile ramai yg gtau dia nk dpat adik, dan-dan tu dia demam. Hari ni Nampak nk baik sikit. Sejak nk dpt adik ni, manja kemain..tido pun nk atas pangku. Tapi kesiam tgk dia demam.

YA ALLAH, kami bersyukur atas kebahagian dan rezeki yang kau titipkan buat kami. AMin


~~pic budak nk dapat adik~~

Update GA

Salam,

Hai u olss..sorry tak update pape ngn u ols..First of all, thanx sebab sudi join GA yang aku anjurkan..Hihi..thanx for the wishes. Ehm..lagi satu nk gtau..yang bantal tu gambar semua sama mcm tu, just word dia aku tempah LUCKY tu je..bukan semut 0r gula..harap maklum yea.

Hadiah tu pun aku cari kt blogshop then pilih n bayar..so pada pemenang..nnt hadiah akan dipos direct ke anda..so..harap pemenang leh la upload gambar bantal tu yea..nk jugak i tgk..hihi:-D

Setakat ni ada 82 penyertaan..aku pun dalam proses menlistingkan nama para2 blogger..InsyaAllah keputusan akan di keluarkan 3 hari pas tarikh ditutup..INSYA ALLAH..aku akan usahakan.

Monday, March 28, 2011

dah 2 kali test..

Salam

After

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

then



and
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


[Alhamdulillah]

Sunday, March 27, 2011

You Are My Lucky Follower

Salam, Awal pagi hari ni b4 aku tido, aku dpt berita best!! Tapi xleh cite skang..bahan2 entry masih tak cukup. Pastu bile aku bagun tido je..lagi satu berita baik datang dalam hidup aku. ALHAMDULILLAH. Bersyukur sangat dengan rezeki yang Allah kurnia kan. AMIN Sempena aku happy ni, aku nk wat GA pertama. Tak susah pun.

1) Jadi follower aku

2) Letak image kt atas tu dan letak tajuk entry " You Are My Lucky Follower"..pastu link back kan balik image tu kat url entry ni

3) Tag at least tiga orang..lagi byk lagi bagus

4) Komen kat bawah entry aku ni korang nyer URL







Pemenang di pilih berdasarkan cabutan bertuah. Hadiah aku dh order. Ni hadiah dia..Kiut tak??






Tapi sebiji je la yea;-)




Meh ler join..jgn memalu..sesambil tu klik la nuffnang aku tu:-D

Lupe nk gtau..tarikh tutup adalah 5 hb April 2011

Semoga berjaya semua!!

Thursday, March 24, 2011

Contest Photo Anakku Ceria

maklumat contest..sila klik gambar di atas:-D

Salam, aku nk join contest ni..Ni gambar aku pertaruhkan.



Nama Anak: Nurul Ayy Nina
Nama Ummi: Nurul Aida
Nama Walid: Nor Asmawi
Umur Anak: 5 Bulan

doakan aku yea kengkwan:-D

First Contest Di Tutup

Salam,

Dengan ini secara Rasminyer First Contest di tutup. Penyertaan 3 org..hehe ok la tu kan..ada la jugak..huhu (malunyer!!)

so pemenang telah pun ada.
Pemenang dipilih berdasarkan kepenuhan kritiria. Sebarang surat menyurat, emel, sms dan komen berbentuk rayuan tidak akan dilayan hihi

ok tahniah kepada pemenang tempat pertama MARIS!!
Kedua yg pertama adalah NET dan tempat kedua yg kedua adalah IZYAN

Sila emelkan saya nickname yg nk letak kat hadiah tersebut dan alamat penghantaran:-D

TAHNIAH N TERIMA KASIH KERANA MENYOKONG:-D

Wednesday, March 23, 2011

23.3.2011

Salam,

Korang tahu tak ahari ni hari apa?
Betol!! Hari ni hari rabu..bersamaan 23 haribulan Mac.

Tapi korang mesti tak tahu kan, yang 23 Mac ni adalah ulang tahun abah aku yang ke 58 tahun. Dan...korang mesti tak tahu kan yang hari ni juga merupakan hari pertama secara rasminya abah aku bergelar seorang pesara.

Okay lah..sempene besday abah ni, aku nk coretkan 23 keistimewaan abah pada mata aku. Let's jom;-P


amboi cantiknya bunga:-P


Abah, entry ni angah buat khas untuk abah. Angah ingat nk wat "58 specialties of ABAH" tp takot tak kesampaian lak hasrat menggunung tu..so 23 pun jadi la yea:-D

1. seorang abah yang tak lokek duit..anak2 nk ape, sume dapat (ALHAMDULILLAH)

2. abah suke nombor 3 sebab abah lahir 23.03.1953..no phone abah pun ada no 3, alamat umah pun..:-P

3. ms angah darjah 4, abah belikan angah rollerblade sbb angah dpt no 2 (sbnrnye sbb angah jeles tgk anak jiran ada)

4. abah baik@lembut pd student tp abh garang ngn anak2...kitaorang tak suke study add math ngn abah..along penah nangis2 tuisyen ngn abah:-P

5. Anak2 abah sume suke math..skang sume keje berkaitan ngn nombor:-D

6. setakat ni, angah je yg betol2 ikut jejak kerjaya abah:-D (abah bangga tak ngn angah??)

7. seorang suami yg romantik n easy going

8. abah tak penah iron baju sendiri sbb ada sekali tu abah try gosok..sampai belobang baju tu abah buat..hish..hish..hish..

9. Abah tak penah masak..kalo ibu bersalin ms kitaorg kecik2 dulu..memang kitaorang mkn luar seminggu..tp sekarang anak2 dara abah dh ramai..abah main order je;-P

10. Tiap2 hari mesti nk makan sambal ikan bilis..tu dulu la..skang ni dh tak cerewet sgt :-P

11. Tak suke blackpepper..sgt suke taugeh

12. angah suke komen abah pasal masakan angah, sbb komen abah jujur

13. Abah n ibu adalah sepupu

14. abah akan bawa kitaorng holiday setiap tahun

15. Sepanjang kerjaya abah..abah berkhidmat kat 2 sekolah iaitu..SABKL and SMKBBS

16. Dari form 1-5 angah sekolah 1 sekolah ngn abah

17. Abah dukung angah dr kete ke kelas ms angah darjah 1 sbb angah tak nak gi skolah..hih

18.Abah teman angah bw Nina g checkup ms Umur Nina 1 tahun..pastu org pandang pelik je kt kite. Mesti org igt abah suami angah. hish...

19. Abah tak suke ibu pakai kebaya

20. Masa angah skolah rendah, abah dtg tgk angah amik anugerah..tapi kwn angah kata angah datang ngn atok angah :-p

21. masa angah darjah 1, angah main picit2 botol gam..sekali tutup gam tercabut, abis gam memancut ke atas dan jatuh kene rambut angah..esok pagi tu, abah berusaha sikat rambut angah yang dh keras macam penyapu witch..hihi

22. Cucu sulung abah diproduce oleh angah hihi

23. Abah adalah the Best ABAH in The WORLD!!!


adoiyai..sakit pinggang den..

mari memotong daging..ada berani??

alolo..comelnyer atok Nina ni..:-D

sebelah kanan kiri sekali tu abang abah..

abah..

abah n ibu..

abah berhujah..

menantu sulung abah (hubby sapa la tu??)

harta-harta abah dunia dan akhirat..insyaAllah


abah, aku, adik-adik n sepupu.. (aku baju kuning bergayut tu:-P

anak2 abah..

adik beradik n sepupu abah

To abah,
Angah, MAwi n Nina nk ucapkan Alhamdulillah n Tahniah atas hari kelahiran yg ke 58 ni. Dah byk bakti n jasa abah taburkan utk anak bangsa. Dah tiba maanya abah berehat dan beribadat.
Semoga Allah melimpahkan keberkatan dalam kehidupan abah sehari2 selepas ini. Terima kasih atas kasih sayang dan pengorbanan abah pada kami selama ni. We love you ABAH..we love u so much:-*:-*:-*

Tuesday, March 22, 2011

Nina n MakLong

Salam,

Jumaat lepas..along aku dtg Melaka sbb ada wedding ari Sabtu. Dr KL along aku amik bus kol 8.30pm. Memang berjanggut la anak buah dia yg sorang tu tunggu...



Along sampai dalam pukul 10.30pm..ms ni Nina dh tido. Aku kejutkan dia n bawa naik kete. Amik along kt tol ayer keroh n then g mkn kat DIMA sebab along tak makan lagi.

Masa ni..muka Nina..hai..korang tgk la sendiri..






Monday, March 21, 2011

happy besday pinky girl:-D


Ummi love you sayang :-*
muah2x

Friday, March 18, 2011

Time Nina tgh zzzz...

Salam,

Nina, semalam kan, masa Nina tido. Ummi transferkan pic Nina dr hp lama ke hp baru ummi. Ada pic Nina masa umo tak sampai seminggu. Ni ummi letak kt blog ni. Biar ummi ada kenangan hari2 awal Nina di dunia.

Nina tahu tak.. sejam ummi teran Nina..tapi Nina tak nk kuar. Best yea duk dlm perut ummi tu? At last, doctor pakai vakum keluarkan Nina. Bila Nina dh kuar baru ummi tahu, Nina susah nk kuar sbb pipi Nina Ombam sgt..tersangkut kat bawah tu:-P


Pastu ni pic Nina kat nursery..Nina sihat je..tapi Nina kene pakai salur nafas tu sbb..pipi n idung Nina ombam sgt..sampai tertutup lubang idung..tu yg doktor kene guna salur halus utk masukkan oksigen dlm lubang idung Nina:-P

Ni plak video Nina senyum..ummi cakap ngn walid yang Nina selalu senyum kt ummi ms nyusu..tp walid xcaya..akhirnya video ni membuktikan ummi x tipu..mmg Nina senyum kt umi

video

Org kata baby kalau isap tgn maknanye nk gatal gusi..tapi Nina xsampai umur seminggu pun dh isap tgn..mcamana tu?? Anak ummi ni bijak la;-)

video

Ni masa ni, hari2 ummi n walid minta Nina dpt kuar cepat. Tok mak pun ada tym ni. Tok mak pun lawat Nina hari2 tau. Sume org sayang Nina:-D














Linkbacaan lanjut kt sini
Nina, Nina nk adik ke?? [tetibe]

Tanya Fahmi : Aku Ni Tak Cantik Ke??

Salam, saya ditag lagi oleh cik maris:-D..tag ini anjuran fahmi. so moh kite nengok soalan2 nya..


Apakah maksud kecantikan. Bagaimana seseorang itu boleh dikatakan cantik.
Kecantikkan itu subjektif, contoh:
mungkin aku tak cantik pada pandangan mata org lain, tapi hubby aku kata aku cantik;-) hoho

bagi aku sume org cantik sbb dia ciptaan Allah..dh sempurna dah.


Adakah kecantikan itu penting? kenapa?
penting!! supaya "senang" orang melihat kita.

kongsikan satu tip kecantikan yang boleh dipraktikkan bersama
aku ikut petua anita sarawak:
"kak Nita amalkan ulam-ulaman dan air semayang"
:-P

tag dua orang sahabat blogger yang anda rasakan mereka cantik. Maklumkan kepada mereka yang mereka di tag supaya mereka tahu mereka cantik
thanx kat cik maris sbb tag sya..makanya saya cantik la kan?? haha perasan jap.

ok saya nk tag cik intan
dan cik fashya

dan semua blogger..sebab semua pun cecantik

Wednesday, March 16, 2011

sendiri mau ingat

OFFICE ARITHMETIC

Smart boss + smart employee = profit
Smart boss + dumb employee = production
Dumb boss + smart employee = promotion
Dumb boss + dumb employee = overtime

sendiri mau ingat..


Tuesday, March 15, 2011

"Tanya Fahmi: Siapakah nama anak kita?"

"Tanya Fahmi: Siapakah nama anak kita?"

tag ni di ambil dr blog maris. Tapi aku xnk join pun. Just nk wat jadi new entry kat sini.;-D (harap cik penganjur tak marah)


1) apakah nama yang bakal anda berikan kepada anak anda mahupun nama yang telah anda berikan kepada anak anda sekiranya anda mempunyai anak?
anak sekarang Nurul Ayy Nina bt Nor Asmawi..

2) sebab apa anda memilih nama itu?
bakal anak2 semua kene ada N++ A++ sebab nama aku n hubby start mcm tu..Nama aku Nurul Aida. Anak puan semua kene ada Ayy..tu trademark..utk anak lelaki..rahsia.

Maksud Nurul Ayy Nina is Cahaya Mata kami..tapi kalau ikut arab..sepatutnyer kene Nur Ayy Nina.

3) antara nama panjang (dua atau lebih) atau pendek, yang mana satu anda lebih sukai.. kenapa?
Nama panjang tapi ringkas. Macam Nurul Ayy Nina, even 3 words tapi sebenarnyer 2 je maksud:-P

poyo je kan nama anak aku ada a.y.y bagai. Bukan tak leh nak short kan Ainina trus.
TAPI
ADA AKU KISAH!!!
anak aku..suka ati aku la
(ni utk org yg suke nk kondem nama anak org,,padahal dia anak pun xda..blah la dr sini)

Monday, March 14, 2011

Survey dr my old blog

–THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:

@aida

@aida

@aida

–THREE MOST IMPORTANT PERSON IN YOUR LIFE:

@My Love Hubby, Asmawi

@My Love Dottie, Ayy Nina

@my Love families

–THREE THINGS YOU’VE DONE IN THE LAST 33 MINUTES:

@prepare scheme for Test

@sent emails

@made a cup of coffee

–THREE THINGS THAT MAKES YOU HAPPY:

@a kiss in the morning

@entertain Nina

@vacation;-)

–THREE OF YOUR FAVORITE SONGS AS OF NOW:

xde kot..coz dah lama xdengar radio

–THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:

@baju blouse yang kain dia dari lycra atau jubah yg kain dia dr spandex..(korang paham ke)

@duitRM100,000 utk byr hutang gelap, hutang kompeni lama dan wat bisnes

@rumah sendiri..tp 1 tingkat kecik je..xnk banglo..xnk bertingkat2

–THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:

xsempat nk berhobby...ber"hubby" dan ber "NIna" je la..

–THREE MALLS YOU USUALLY GO TO:

@Mydin MITC

@Jusco Lama

@Jusco BAru

–THREE FAVORITE DRINKS:

@Nescafe

@lycheekang

@koktail

–THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG:

@stockin Nina

@brooch che su kasi

@nursing pad

–TOP THREE FOODS U LOVE SO MUCH:

@my mom’s cooking

@my mom’s cooking

@my mom’s cooking

–TOP THREE THINGS SPECIAL TO YOU:

@my WSD 1365

@my mp3 song collection

@my diaries

–TOP THREE ATTITUDES YOU LIKE:

@funny

@loving

@honest


–THREE THINGS YOU’LL BE DOING NEXT WEEK:

@dunno yet

–REASONS YOU ANSWER THIS SURVEY:

@just posting something new for my blog
@just posting something new for my blog

@just posting something new for my blog

Thursday, March 10, 2011

"1st Giveaway Contest Alin Marlini"

hehe..saja nk join GA ni..mcm comel je kan pasangan penganjur ni kan?? hehe..
Papehal pun, tahniah sbb dh ulang tahun ke 11 perkahwinan korang dan dh 32 thun umur penganjur..alhamdulillah. Moga Allah murahkan rezeki kalian..amin..

Gambar penutup:-D


masa ni bby Nina ada dlm perut saya;-)

Cik Azie lucky follower


saja gatal tgn try GA ni..harap2 menang la yea:-D

kwn2 blogger..sila doakan saya yea:-D

jom la join..click kt gambar je:-D

Wednesday, March 9, 2011

Teka-teki teka-tekuk


Hari minggu pergi sarapan
Roti tisu enak rasanya
Dah ligat otak fikirkan jawapan
Harap betul, buah duku lah hendaknya
anjuran: kak ina

Buah Hati Ummi n Walid

Salam,

Nina Ombam!!

Bila jemput Nina dari umah ibu (BS), ummi dh panggil Nina


 

Nina Ombam!!

Tapi mesti Nina wat muka masam je. Senyum tidak, sengeh pun tidak.

Hari-hari pun sama. Macam tu jugak muka Nina bila ummi anta Nina g umah Ibu

Nina happy ke tak??


 

Tapi bila Nina naik kete, Nina senyum lebar..oh nina nk jaga ati ibu yea..konon2 sedih nk tinggalkan umh ibu..cet

pastu dlm kete, Nina dengar ummi baca doa utk Nina..byk doa ummi baca sampai la sampai kt umah

Dah sampai umah, Nina xnk masuk plak, Nina nk main ngn kakak anis n alia

Penat ummi dokong Nina yg berat 7kg ni..


 

Bila walid balik, walid pegang Nina, ummi pegang alia

Nina bekeng..ngamuk..tapi ummi tahu Nina jeles :-P


 

Belum masuk bab mlm lagi..byk sungguh keletah Nina Ombam ni..

Org kata jgn panggil mcm tu, nnt tembam nnt baru tahu..

Ummi xpanggil tembam, ummi panggil ombam..sebab nina sgt ombam..ummi geram:-*


 

Rindu kat Nina..rasa nk jerit je ni bagi Nina dengar

NINA OMBAM!!

NINA OMBAM!!

NINA OMBAMMMMMMM!!


 

Monday, March 7, 2011

Tag By Maris:-D

1)adakah anda rase HOT?
x..bru je off aircond..sejuk sgt!


2)upload wallpaper lappy
ala malu la..pengantin lama da..


3)cerita sal pic!
ehm..ms wt outdoor pas nikah 2 tahun lepas..kt putrajaya..dh basi la..
im blushing

4)bila kali terakhir anda makan ayam
lunch td..ayam masak kurma..nyumnyum

5)lagu terakhir y anda dengar
kekasih halal by Wali Band


6)ape y anda buat selain mnyelesaikan tag ini?
wat soklan MAT183 page 106..esok de tutor

7)selain name sendiri anda dipanggil ape?
angah, madam, puan,dik yul, farah, sofea jane;-P
sila muntah sekarang

8)tag 8 orang
intan
aida
fashya
xeyraa
yuyun
ina
jue
liyana


9)siapakah no 1 y anda tag
kwn seopis..tapi 2-2 dh xkeje situ..BFF tp PJJ huhu

10) ceritakan sesuatu tentang no 5 yang anda tag
dia unik...my fren tru blog



11) org y ke3 ditag berhubungn ngn sape
ngn husna yang cumel:-D

12) bagaimana ngn no 4?
she is my cousin..

13) pesanan buat no 6
"kak..sakit otak pikir buah ape dr sarawak"

14) kata2 cinta @ syng kat no 2
"oh baru saya tau mcmana awak link ngn saya, ikut shida rupenyer" thanx to be my follower:-D

15) adakah no 7 dan 8 mmpunyai persamaan
2-2 students sy kt kolej lama..2-2 sy sayang:-D

16) berikan 5 perkare y anda tau mngenai tag no 1
kelakar
komen ikhlas dr ati
"pangpangpang"
dok area wangsa maju
kecik je orgnya

17)persamaan antare lembu dan kambing
2-2 ada kaitan ngn job hubby saya

18)perasaan mnjwb tag nie
cepatla jawap..nk solat..pastu nk balik jupe budak ombam..
tutor bebudak mat183 esok ni..xabis wat lagi...


19)adakah anda tau Rizman itu sengal
sape tu??

20) Gay or les?
sape? si rizman tu ke??

thanx to shida yg tag sy. Saya sgt BANGGA ngn keje kamu last friday:-D
***** five stars for YOU :-*

Friday, March 4, 2011

First Contest :-D

Salam

Bila tengok orang lain buat contest, teringin gak nk buat 1..hehe

Dh abis fikir..so nk buat contest pasal tempat korang penah menuntut ilmu.
Best ke kolej/matrix/sekolah/ uni korang dulu? Meh cite kt contest ni..meh la join...



Syarat2 umum tapi wajib:
* terbuka kepada blogger dr seluruh malaysia
*mesti jadi follower blog [A.I.D.A]
*copy dan letak gambar banner di atas di dlm entry anda bersama backlinknya
* tag minimum 3 orang, maximum infinity
*sila tinggalkan komen dan url kat enty ni
* tarikh tutup penyertaan adalah 23 March 2011 pukul 2311(sempena persaraan Cikgu Zainordin)

Syarat2 wajib dan sememangnye wajib:
1) Cerita la pasal ke'best'an kolej/matrix/skola/uni korang tu dlam entry bertajuk Ada Apa Dengan...
2) Letakkan 3 pic korang.
1 pic logo kolej ngn korang
1 pic tempat paling best kat kolej korang
1 pic kegemaran korang masa belajar dulu



Hadiah bukan calang2 ok.
Hadiahnyer menarik dan anda pasti tertarik..


1 x Hadiah utama
id holder ngn nama pemenang

2x hadiah kedua
pendrive casing ngn nama pemenang

3x hadiah ketiga
keychain ngn nama pemenang

dan 1 x hadiah special buat orang yang mentag pemenang utama

mari meramaikan contest!!

Contest akan terbatal jika penyertaan kurang dari 3..kuikuikuik (kot la blog i xfaymes)


Saya merasmikan contest ni dengan mentag

nurul#balqis#maris#xeyraa#aida#azie#jue#iylia

semua la bloggers i..sila yea:-D

syarat akhir dan paling penting..sila klik nuffnang i..huhu..thanx:-D