Honey Love B

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Nurul Ayy Nina Binti Nor Asmawi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

effa birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Tuesday, May 31, 2011

Jelesnye...

Alhamdulillah, kesihatan makin pulih. Hati aku sgt2 happy lately since my backpain dh faded. Petanda aku happy adalah bile aku larat nk buat keje2 umah. Terima kasih buat hubby yg byk memahami keadaan aku.

Sorry sbb dh lama x blog. Bukan sibuk tp perasan sibuk..hihi. Sebab xde mood nk menulis. So dihujung waktu bekerja ni, tetibe teringin nk menulis. Tapi xtahu nk tulis ape.

Sebenarnyer perasaan jeles agak menebal menyelubungi diri. Tapi tahu ianya akan pergi satu hari nnt.

Ape yg aku jeleskan??

1. Aku jeles bila bc blog org, org tu cerite pasal dia masak2 utk family dia especially hubby dia.
Aku sgt teringin nk masak best2 untuk hubby aku. Tapi...(alasan sebenarnyer)...tak berkesempatan sbb weekend, biasanyer hubby keje. So aku kene jaga anak. Kalo aku dh berguling2 ngn Nina, jawabnye..masak simple2 je la. Lagi pun, hubby aku tak kuat makan...kdg2 mkn mlm masak nasi 2 pot pun kemain payah nk abis. Cemana??

Lagi satu alasannyer, tekak aku n hubby xsama..dia tekak pantai timur, aku tekak nogori..memang clash la sikit..tp memasing cube juga menerima perbezaan itu..hihi

yg keduanya..aku jeles bila...tgk puan2 preggy cantik2 n comel2 je. Tu mmg aku jeles. Bukan aku tak nak melawa, tp kulit aku jd sensitif kalo aku preggy. (bukan xpreggy pun mmg sensitif ke??). lagi pun hubby xsuke aku pakai mekap. Kalo bab pakaian lagi la..ni mmg aku mls...aku mls nk iron2 baju. So aku akan pakai baju yg xpayah gosok a.k.a baju fav. So byk le pic aku korg tgk baju sama je. hehe..tp dlm keadaan aku sikit sihat ni, aku akan gagahi jua nk gosok baju.

yg ketiga aku jeles bila...tgk org lain berguling2 ngn anak...haha..aku jeles sbb gambar aku berguling2 ngn anak xde sbb aku tak pakai tudung. Sudahnye..gambar Nina sorang je la yg byk. Kalo tgk kt blog ni pun..dh mcm blog Nina dh..pic dia jo ponuh.


Dalam jeles2 aku tu...jauh kt sudut hati aku..aku tahu semua tu boleh diubah. Aku harap Allah berikan aku kesihatan yg baik agar aku dpt uruskan diri sendiri, Nina n Hubby ngn baik. Terutama dr segi keadaan rumah yg dh mcm tongkang pecah.

Aku nk ucap thanx kat family aku n family hubby yg sudi dtg umah (w/pun kamu maybe xselesa dgn "kekemasan" umah saya) tapi masa kamu ada adalah masa yg seswai sy kemas rumah..sbb sy boleh tender Nina kepada kamu. hahaha..


mcm xde point je entry ni..layannnn...


anak dara yg sibuk nk tolong ummi 'mengemas' dgn tanpa rasa bersalahnyer;-*

Thursday, May 26, 2011

wordless thursday


~(.")(*o*)(",)~

Tuesday, May 24, 2011

Nina oh Nina

Salam,

Hye u ols..rindu aku tak?? Hihi

Fuhhh!!! Dah berhabuk dh blog aku ni. Sorry la..pc kat opis ni tgh prob. Tu yg susah aku nk wat keje. Lagipun, last week, aku mc seminggu. Aku tak sihat lagi la…a’ah pasal sakit kencing kotor tu la. Malas la aku nk story pasal sakit tu panjang2..nnt aku sedih. Setakat hari ni, Alhamdulillah, aku dh makin pulih n makin kuat.

Okla, hari ni aku nk cerita pasal anak aku plak.

Anak dara aku sorang tu..dh aktif. Tak senang duduk dia..Kalau anak dh tak senang duduk, mak ayah lagi la tak senang duduk. Nina aku dh 7 bulan, Alhamdulillah. Progress Nina sgt bagus. Nina dh pandai duduk sendiri, merangkak dan memanjat. Memang tak terkejar aku ngn ketangkasan dia tu.

Paling aku tak tahan, bila Nina panjat badan aku. Ditunjal2nya tapak tgn dia kat (.)(.)la, kat perut la…adoi..sakit nyer. Pastu suke plak panjat badan aku dr badan walid dia..maybe, dia rase thrill sikit kot panjat badan aku..sebab sedap sikit, byk kusyen.

Pas ni, aku nk make over bilik tido, sbb Nina dh pandai nk terjun2 dr katil. Pagi tadi pun aku tak jumpa Nina ms baru bangun tido, tapi kaki aku kebas. Rupa2 nya Nina tido kat kaki aku. Sebbek ada kaki aku..kalo tak, dh terjun jugak la jawab nyer.

Lagi satu habit Nina yg aku suka, kalau Nina happy, dia suka tepuk tgn. Termasuk la kalau kita nyanyi lagu “puk amai-amai”. Suka sgt tgk dia tersengih2 mcm tu.

Nina blom tumbuh gigi lagi..tapi dh kuat sgt menggigit. Sakit tau kalau dia gigit (.)(.). Aku dh mula kurangkan bagi susu badan kat dia. Memandangkan kesihatan aku yg kurang baik. Nina hanya susu badan tym aku balik keje sbb (.)(.) aku dh full, masa dia nk tdo n masa dia terjaga tgh2 mlm. So far, Nampak Nina ok je ngn keadaan tu.

Aku blom berkesempatan nk main masak2 ngn makanan Nina. Sbbnya, nk masak makanan utk diri sendiri pun tak larat..macamana?. Nasib baik BS Nina seorang yg tak berkira. Hari2 dia masakkan makanan utk Nina.

Nina ni pun ada gedik2 dia sikit. Kalau walid dia marah kan dia, nnt dia dtg kat aku. Xmo kat walid dia. Tapi kalau aku marahkan dia, dia g plak kat walid dia. Macam2 peel la Nina ni.

Lagi satu progress Nina ialah…dia pandai cerai2kan surat khabar sehelai-sehelai..pastu sepahkan satu ruang tamu. Kalau dia Nampak kain yg dh siap berlipat dalam bakul, nnt dia dengan baik hati nya akan keluarkan satu2 n sepahkan atas lantai. Iskh…penat ummi tau.

Nina ni pun boleh tahan becok dia..sekali sekala terkeluar perkataan “NINA”, “ABAH”, “ADIK”. Yang byk nye bahasa jerman la. Da da da ta na na

Alhamdulillah dengan kurniaan Ilahi kepada aku. Walau penat mcmana pun aku, aku akan kembali tersenyum bila tgk anak aku. Aku suka cium Nina ms dia tgh tido..rase syahdu sgt. Ya Allah, syukran!!





Thursday, May 12, 2011

Miss Nina bertudung di Shopping Complex?





apsal masham je ni sayang?? Panas ke??
Tapi u look so cute..tang pipi tu ummi paling tak tahan;-)

Wednesday, May 11, 2011

Na na da da da ta ta ta


Salam,

tajuk entry tu adalah ucapan happy mother's day dr Nina utk aku. Dok sebut words tu je dia. Jom layan gambar sekitar sambutan yang tak seberapa tu..tapi ummi appreciate sgt2:-D Thanx Nina n Walid



okay, ummi ikut je mana Nina nk bawa ummi..Nina nk bw tempat special ni
walid dok main hp, je..so Nina pun...

makan sarung hp walid...hahahha

walid pegang Nina sbb nk bagi can ummi mkn

semua ni ummi n Nina yg makan...walid xde selera (sbb walid xsuke KFC)





at the end of the day....


tetap nk tido ngn ummi..
Ni la hadiah hari ibu yg paling bermakna dlm hidup saya:-D





Friday, May 6, 2011

Condo Aku kt Boulevard Ampang

“ Hi I m soo property agent. I hve buyer interested at yr boulevard condo.

Pls let me update if u interested 2 sale thanks.”



Mesej lebih kurang macam ni, dh nak dekat 4 tahun aku dok dapat. Dalam 4 tahun tu jugak la aku dok menjawab panggilan orang nk beli umah aku tu. Dorg ni tak paham2 ke. Aku tak nak jual umah tu. Sewa pun aku tak nak. Nak tinggal kat situ pun aku tak nak. Aku nk biar je umah tu. Biar berlumut, biar tumbuh kulat sampai satu umah jadi kaler ijau. Dah tak yah cat lagi. Hihi



Meh aku citer sikit pasal umah aku ni. Umah ni kalo ikut harga aku survey kat tenet dah berharga


Kalau aku nk sewa kan sekarang lagi masyuk


Goyang kaki masuk RM2.2K bulan2..sodap ek. Tiap2 bulan leh g honeymoon..hutang sume pun leh langsai. Tapi aku bukan mata duitan dan aku juga bukan bodoh. Aku buat bersebab. Dah 4 tahun dh umah tu aku tak buat apa2.hish…

Rumah aku tu mcm goreng pisang panas. Tgk la facilities dia. Mahu tak org berebut..dekat ngn itu dekat ngn ini..tapi aku tak suka..sbb JAM!!!



Kalau aku nk cari ketenangan mungkin baru aku g umah tu. Kalau sesaja nk pi..xde maknanya.

Dalam 4 tahun ni aku mengadap beribu (tipu la tu) berpuluh mcm org n bangsa yg tnya pasal umah tu..Aku tak penah marah kat dorang. Dorang tak salah. Aku lagi tak salah. Memang la dorang kol aku, dh nombor fon aku terpampang kat umah tu kan? Takkan dia nk kol polis lak nk tnya pasal umah aku kan. Yang aku ni pun satu..dh tahu tak nk jual, napa pi letak no fon kt situ. Hish…

TAPI….yang lagi aku tak paham..kat OWNER umah tu.. kalo dia nk jual ke, nk sewa ke umah tu..dia pegi la gantung no fon dia..yang dia pi gantung no fon aku tu APAKEHALNYE??..igt aku ni operator tak bertauliah ke nk jawabkan panggilan “interested buyer” ko tu HAH?? CIK OWNER..takkan la ko tak perasan..nk dekat 4 tahun dh ko advertise kan umah tu..n masih xde org kol ko…ko tak wonder ke?? Ke ko dh tak exist lagi?

Ke sebenarnyer umah tu mmg umah aku..aku menang lucky draw ke, roda impian ke…power root ali café ke…mana la aku tahu kan. Kalau betol la umah aku..mmg aku bagi sewa. Tapi sedihnya…bukan umah aku. Dalam mimpi je la..sob..sob..sob..

Kesian korang layan cerita mengarut aku ni. Tapi ni KISAH BENAR ni yang tak tahu bila berakhirnya. Hubby pun dh muak ngn org kol n msg2 tnya psl umah AKU tu..huhu.


p/s: jom sesama kita doa, moga2 umah tu betol2 umah aku:-P AMIN...

Thursday, May 5, 2011