Honey Love B

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Nurul Ayy Nina Binti Nor Asmawi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

effa birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Friday, May 6, 2011

Condo Aku kt Boulevard Ampang

“ Hi I m soo property agent. I hve buyer interested at yr boulevard condo.

Pls let me update if u interested 2 sale thanks.”



Mesej lebih kurang macam ni, dh nak dekat 4 tahun aku dok dapat. Dalam 4 tahun tu jugak la aku dok menjawab panggilan orang nk beli umah aku tu. Dorg ni tak paham2 ke. Aku tak nak jual umah tu. Sewa pun aku tak nak. Nak tinggal kat situ pun aku tak nak. Aku nk biar je umah tu. Biar berlumut, biar tumbuh kulat sampai satu umah jadi kaler ijau. Dah tak yah cat lagi. Hihi



Meh aku citer sikit pasal umah aku ni. Umah ni kalo ikut harga aku survey kat tenet dah berharga


Kalau aku nk sewa kan sekarang lagi masyuk


Goyang kaki masuk RM2.2K bulan2..sodap ek. Tiap2 bulan leh g honeymoon..hutang sume pun leh langsai. Tapi aku bukan mata duitan dan aku juga bukan bodoh. Aku buat bersebab. Dah 4 tahun dh umah tu aku tak buat apa2.hish…

Rumah aku tu mcm goreng pisang panas. Tgk la facilities dia. Mahu tak org berebut..dekat ngn itu dekat ngn ini..tapi aku tak suka..sbb JAM!!!



Kalau aku nk cari ketenangan mungkin baru aku g umah tu. Kalau sesaja nk pi..xde maknanya.

Dalam 4 tahun ni aku mengadap beribu (tipu la tu) berpuluh mcm org n bangsa yg tnya pasal umah tu..Aku tak penah marah kat dorang. Dorang tak salah. Aku lagi tak salah. Memang la dorang kol aku, dh nombor fon aku terpampang kat umah tu kan? Takkan dia nk kol polis lak nk tnya pasal umah aku kan. Yang aku ni pun satu..dh tahu tak nk jual, napa pi letak no fon kt situ. Hish…

TAPI….yang lagi aku tak paham..kat OWNER umah tu.. kalo dia nk jual ke, nk sewa ke umah tu..dia pegi la gantung no fon dia..yang dia pi gantung no fon aku tu APAKEHALNYE??..igt aku ni operator tak bertauliah ke nk jawabkan panggilan “interested buyer” ko tu HAH?? CIK OWNER..takkan la ko tak perasan..nk dekat 4 tahun dh ko advertise kan umah tu..n masih xde org kol ko…ko tak wonder ke?? Ke ko dh tak exist lagi?

Ke sebenarnyer umah tu mmg umah aku..aku menang lucky draw ke, roda impian ke…power root ali café ke…mana la aku tahu kan. Kalau betol la umah aku..mmg aku bagi sewa. Tapi sedihnya…bukan umah aku. Dalam mimpi je la..sob..sob..sob..

Kesian korang layan cerita mengarut aku ni. Tapi ni KISAH BENAR ni yang tak tahu bila berakhirnya. Hubby pun dh muak ngn org kol n msg2 tnya psl umah AKU tu..huhu.


p/s: jom sesama kita doa, moga2 umah tu betol2 umah aku:-P AMIN...

6 comments:

  1. hehe. lawaks. ko pin la umah tu, amek kunci n duduk je ctu. kan ke rumah kau tuuu..

    eh cop! aku nak bli la. lalalalala~

    ReplyDelete
  2. hehe..ngat iyer rumah kau, rupanya bukan yerk..tp memnag nak[pak best pon umah KAMU tuh..hehe

    ReplyDelete
  3. intan: wiken ni aku nk serbu umah aku tu
    iduraz: a'ah..igt je umah aku tp bukan ..nk wat cemna redha je la..

    ReplyDelete
  4. hahahaha....
    rasa mcm terkena je mula2 baca entri nie...
    nice...

    ReplyDelete
  5. sy ni yg dh terkene ngn owner tu..dh 4 tahun dh..hihi

    ReplyDelete