Honey Love B

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Nurul Ayy Nina Binti Nor Asmawi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

effa birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Wednesday, July 27, 2011

Kentut ek!!?

Salam

Tajuk entry yg sgt xsenonoh. hoho

Kamis yg lepas, aku dh amik cuti utk 2 hari sbb nk ikut hubby aku gi kusus kt Morib. Katanya kusus Keluarga Mesra 1Malaysia. Amik ko..tajuk kusus tak teragak2. Kt surat tu tulis 1 bilik 1 peserta. Tu yg hubby angkut kami satu umah gi kusus yg dijalankan 4hari itu.

Ada one day b4 gi kusus..



HUBBY: B nk kol la jabatan, makanan utk family di sediakan tak?
AKU: xpayah la..kalo xsediakan, kita mkn luar jela. Lagipun dia xsuh bw family kan. Takkan dia nk sponsor lak.
HUBBY: Tapikan..b rasa mcm xnak gi la. Dah la xtahu kat mana tempatnya. B google nama hotel tu, tp tak jumpa.
AKU: Ikut suka b la..yg kene g kusus B. Bukan honey. Honey ni ikut je.
***

Hari yg dinanti telah tiba..
Seawal kol 8 aku dh bangun, siapkan baju segala bagai. Aku lipat berkoyan2 baju kemeja n sluar slack laki aku. Termasukla baju batik n blazer. [kata g kusus kan..mestila bw byk baju..kang kt mana lak aku nk membasuh]

Setel baju laki, baju anak lak..pastu baju aku, pastu bakul susu anak.
Dah setel semua mandi..perjalanan dimulakan. Tapi aku nk singgah umah kwn aku kt Senawang dulu. Sebab kami nk wat mini reunion. Kawan kami lg sorg pun ada. Namanya Lala.

Okla..hubby drive g Alor Gajah dulu. Nk singgah opis amik surat kusus.

Sekali surat tu tulis register kol 8-11. Macamana ni?? Ni dh kol 10.30am. Rumah sakinah pun xpegi lagi ni.

HUBBY: xyah la g umah sakinah tu..xsempatla nk gi kusus ni
AKU: Mana la honey tahu kusus tu stat kol brapa. Selalu kusus stat kol 2. B la yg salah. Bukan nk ready betol2.

Demi ikut kehendak bini terchenta..kami g gak umah sakinah. Alhamdulillah dpt aku jumpa kwn2 hostel ms dok UTM dulu.








pastu dh kol 12.30 kami gerak ke Morib. Masa kt umah sakinah pun hubby dh dok hint2 suh beransur. Aku ikut kan jela..walau niat hati nk bergebang lama2 lagi ngn 2 kwn baik aku tu. Kami exit tol senawang..

Sepanjang jalan ni..muka hubby ketat giler. Siap ada ura2 tak nak gi lagi. Tapi nk dekat2 dgn exit Nilai..aku tnya lagi..

AKU: Nak g ke tak ni??
HUBBY: pegi la..

Ok..dh masuk tol Nilai..

Dr Nilai nk ke Morib ni..hubby bw kete laju sgt. Seriau aku. Dh la xsenyum. Buat lawak pun hubby xnk ketawa. Aku ms ni dh sakit perut dh. 2-3 kali aku cakap aku sakit perut. Yela..hubby bw mcm pelesit. Ditambah ngn muka yg msm mencuka. mestila aku rasa bersalah sbb singgah umah sakinah tadi kan.

Tapi aku beranikan diri..tnya kt hubby..

AKU: B, kalau honey cakap..jgn marah ek
HUBBY: Kenapa?? Kentut ek!!?
AKU: Xla!!
HUBBY: Abis tu?? Dah berak dlm sluar??
AKU: Xla!!

kuang asamnyer laki..ada ke tuduh aku mcm tu?? Si Nina ni plak..nk kene ni..

"sape tentut ni..uchuknyer.."

perli ummi la tuh..

HUBBY: abis tu nape??
AKU: Ehm..sebenarnya B tak yah gi kusus..Honey dh book rumah peranginan kt sini utk honeymoon sempena besday B bulan ni.
HUBBY: Hah??
AKU: Surat tu, honey yg taip. Honey bagi kt Jas. Jas yg applykan cuti B.
HUBBY: Betol ke ni??
AKU: Betol la. Tu pasal la B google nama hotel ni, xjumpa. Sbb honey main taram je letak.

Pastu..laki aku bantai gelak. Di cuit2nyer idung aku. Di cubit2 nye pipi aku..

HUBBY: nakal ek

hihi..jom layan pic kami kt Rumah Peranginan Prsekutuan Morib ni. Aku amik banglo 3 bilik RM60. Tapi kami ber3 je gi. Bukan xajak sesapa..tapi sbb weekdays kan, ramai la yg xdpt ikut. Kalo weekend lak..memanjang penuh. Sampai bulan Jun2012 dh penuh tau.

Tujuan aku adalah nk rehat2 kan minda je. Xde mana2 tmpt menarik pun aku gi. Setakat gi tempat jual kerepek yg murah giler tu je. Pantai pun sekangkang kera je dr banglo tu. Tapi airnya xbesih langsung.

muka kene bang2 boom

isi perut dulu..sotong bakar kt medan selera morib

mee ladna
nasi+sup ekor ke sup tulang..dh lupa la
anak dara bw diri sementara ummi walid berehat

tmpt bbq disediakan..mengadap laut lagi
taman mainan budak2
dry kitchen
wet kitchen
dining hall
living hall
bilik ke 2
bilik ke 3
sila bersihkan diri selepas naik dr pantai..jgn bw pasir ke dlm umah
banglo dr luar

gate nk ke pantai




SEKIAN!!!

Nota kaki: Master bedroom..xde pic. Semua bilik beraircond
Jas itu adalah kerani di opis hubby. Thanx Jas..awak sgt sporting!!

"Kusus"nyer 1 hari saja..yg selebeynya aku balik umah ibu kt KL..wohaa

Monday, July 25, 2011

UmmiWalid berkepit tak hengat!!

Salam,


"ni ummi cium2 nina ni mesti ada apa2 ni"


"apa aja la yg dibuatnye dek ummi walid ni..."


"oooo ummiwalid berjimba dlm air ek"


"xpe..nina bagi chance"


"kemain lagi ummiwalid ni"


"nina sayang ummiwalid"


Wednesday, July 20, 2011

Back to December 2010..

Kenduri Aqiqah of Nurul Ayy Nina

Beringat Sebelum Habis

Salam,

Sana sini org sibuk pasal shopping raya. Aku je senyap..sbb mmg x standard diaorg pun preparation aku. Aku bukan nk bangga diri tp bak kata laki aku..

hubby: senang la jaga awak ni..low maintainance. Tapi..paling susah kalo kuar shopping ngn awak
aku: pulak..td kata low maintainance
hubby: yela..sbb awak nk brg cantik n berquality tp nk murah..cemana tu??

hihi

bukanla aku kedekut sgt..tp aku ni jenis penjimat. Yela..pas raya nnt, aku dh nk teberanak anak ke-2. Bagi aku tu lagi penting. Raya ni pun nk balik Kelantan..dh sah2 duit minyak melambung ditambah ngn jam nnt. So, duit sgt penting buat aku sekarang..aku just beli benda yg perlu sahaja. Yg tak perlu biarla dulu..kalo beli..itu nafsu namanya.

Aku just tempah 1 set baju raya warna sepadan utk kami 3 beranak. Utk Nina aku dh siap beli 3pasang baju jejalan. Aku tnya hubby, dia nk beli t-shirt or kemeja ke..tp dia kata xnak. Utk aku..biasa2 je. Xde pun branded2 bagai. Ulang pakai yg lama lagi ada la.

Kuih raya mmg aku tak tempah..sbb hubby pasti dapat berkoyan2 jenis kuih raya mcm tahun lepas. Just kami tengah sediakan duit raya utk anak2 buah.

Langsir ke kusyen ke..mmg aku xtukar. Sebab aku baru pindah tahun lepas..semua masih baru lagi.

So, pada sesapa yg sibuk tgk aku xbeli kuih raya atau kuar tym lunch hour utk gi Mydin carik tudung or baju bajan..sila la paham!!

Aku nk ko paham yg

Aku bukan kau
Kalau aku adalah kau..mungkin itulah yg aku buat

Tapi kau bukan aku

Ada paham??

Tuesday, July 19, 2011

CER TEKA............................


KLIK SINI UTK MAKLUMAT LANJUT

I guess...

69 pcs x RM10= RM690

p/s: kak ina..apa kata hadiahnyer, semua voucher tu la..senang kan..xyah kak ina nk fikir2 hadiahnyer..hihi


Penyakit keturunan

Salam,

Arini, bila ku on kn ym..trus terpana baca status kwn..anak W di masukkan ke spital atas sbb2 tertentu. Aku pun trus la chat ngn W. Xlama pas tu aku bergegas ke toilet.

Ni la masalah aku dan siblings aku. Asal dpt berita mengejut je..trus sakit perut. Dah la bukan sakit perut yg takat ko buang2 angin dh lega. Ni mmg tahap mmg kene gi toilet jugak baru la lega.

Tapi dlm family aku..yg paling top atau glamer sbb 'penyakit' ni..dh tentu la ibu aku. Kalo ibu dlm kete..tetibe dpt berita mengejut..abah aku mmg xleh cakap ape la..dh tahu dh nasib abah aku nnt..kene wat cleaning kt dlm kereta. hihi

Setakat ni aku lom tahap mcm tu lagi..kira leh kontrol la. Tapi takot gak. Kot2 la kene kt aku kan?

Setakat ni..kes dpt 'penyakit' dlm kete..dh ada pengikutnye..wisau aku. Tapi aku xnk kutuk2 depa..sbb takot terkena kt aku. hihi

p/s: penyakit ni ada obat tak?

Monday, July 18, 2011

Hujung Minggu Yang Berbaloi

Salam,

dh petang2 baru nk update blog. Tgh pose n rase xsedap badan. Tiap kali pose cenggini la. Tapi ms preggy dis tym je. Ms Nina dulu..ok memanjang.

Sabtu aitu aku telah berjaya membuat roti john sebagai sarapan dan pengat durian sebagai minum petang. Terasa sangat bangga dengan diri sendiri sbb dulu penah try buat bubur jagung..tp xberapa menjadi. Tak sangka lak...dealing wif durian kali ni menjadi..kuikuikui

Malam tu, makan kat kedai Arab Favourite kami iaitu DIMA. Area bukit beruang. Depan MMU. Sebulan mahu 2-3 kali makan kat sini.

Ahad plak..sarapan, aku buat roti bakar ala Kluang station. Tapi xpandai la aku nk buat air cham sebijik mcm kt Kluang station tu. Aku bancuh air teh je.

Tengahari tu, aku g shopping baju raya Nina. Alhamdulillah..puas ati aku. Baju-bajan budak ombam ni dh setel. Kalo dh kuar shopping tu, sah-sah mkn kt luar kan. Kami mkn kat JJ Baru Melaka...JJ yg besau tuuu..

Hubby mkn set asam pedas jenak. Aku mkn nasi putih letak daging goreng kuniyt bersama kacang panjang. Cilok kuah asam pedas laki aku. Sedap n boleh tahan la rasa dia.

Petang tu, sepupu hubby a.k.a Cik kak n da frens dtg umah. Aku buat mushroom&chicken soup dengan garlic french toast. Aku pakai roti panjang yg keras tu.

Malam plak aku masak sup daging, sardin masak kicap n telur dadar.

Haha..dh mcm blog makan2 lak rini.

tapi aku sgt puas ati sebab air tangan aku licin. Hihi. Sowi xsnap pic.

p/s: tetibe mcm tau hobi sebenar aku sbnrnyer masak2. hihi
tapi kene ada org tolong awasi si Nina la..kalo x..mkn megi je la jawabnyer:-P

Friday, July 15, 2011

Saya Ada Officemate baru

Salam,

Sebelum apa2..meh tgk pic opis mate baru sy ni..comel je org nyer..kecik molek

memula main kt bawah meja ummi je

bosan la plak.. round2 bilik ummi plak
rehat jap..isap jari..amik feel
penat ukur keluasan bilik ummi..rehat sebentar

bangun balik..tgh recharge bateri

main kat luar plak la..tgh present pasal kewangan syarikat ni

dh abis meeting ngn ummi..panjat atas meja lak la

main bawah meja meeting lak..

ukur keluasan opis ummi..

kembali ke bilik ummi..nk balik umah dh..

Tghari semalam, aku terpaksa amik nina kt umah BS sbb bapa mertua BS eksiden. Kaki kene operate masuk besi. BS nk g spital la. Nina ni memula tu la alim2 kucing..bila dh selesa..dia buat opis tu mcm ummi dia punya je...hihi


Wednesday, July 13, 2011

Tuesday, July 12, 2011

Ummi Atau Ibu

Salam,

Korang penah rasa tak perasaan bila nama pertama yg baby korang blajar adalah nama orang lain dulu dr nama korang as a mother?

Sentap kan?

Nina panggil aku ummi, Nina panggil BS ibu. And now, she so kemaruk sebut "bu" "bu" and "bu"

Ehm...BS tu pun ada cakap, sesekali terdengar Nina sebut cenggitu. Tapi aku xkisah pun. Actually Nina blaja menda tu ms kt Kampong..sbb dia tgk lembu2 pak ndak aku.

Semalam, dia nampak pic lembu kt paper, dia trus sebut "bu".

Tapi aku ok je sbnrnyer dia nk panggil sapa dulu. Sbb Bs tu yg paling byk menyumbang di atas kecemerlangan Nina.


Monday, July 11, 2011

Belum puasa lagi tapi...

Salam,

Hai u ols!!
Lagi 20 hari kita bakal menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Tak sabar rasanya nk berpuasa bersama2 Nina. Macam la nina puasa kan? huhu. Tak maksud aku..xsabar nk rasa mcmana ke"larat"an aku nk nguruskan umah tangga ms aku tgh posa dan anak tengah aktif menpelajari cara2 nk berjalan. ( jap, aku tgh bygkan...)

Last week aku g checkup...hoho...berat aku naik 3kg dlm ms sebulan. Mmg dlm hati dah cakap "alamak, sure kene minum air gula next month". Pastu nurse panggil nama aku. Then dh consult apa bagai, aku dh leh balik. Nasib baik nurse tu xpasan berat aku naik mendadak. Aku pun senyum2 la kt hubby aku.

Pastu, hari sabtu aitu, ada nurse dtg umah..biasa la tu nurse dtg check ibu yg ngndung. Sekali nurse ni plak dpt detect berat aku naik. So apa lagi..di ambilnyer pen merah..ditenyehnyer MGTT kt buku aku tu. Alahai...

Nak minum air gula tu dh la satu hal...pastu sure kene amik cuti sbb checkup MgTT tu kan kene tunggu 2 jam. Pastu..yg paling huru hara...dh sah2 aku xleh pose pada hari tersebut...huahuahua!!!

Belom pun masuk Ramadhan, tp aku dh tahu aku xpose penuh. Nak nangis nyer...

Friday, July 8, 2011

Ko ingat ko sorang je ke ada laki?

Salam,

Orang lain dok tanya "apsal ko asyik cite pasal laki ko je kat blog ko?"

aku pun tnya balik, "blog sape?"

Minah Senget : Blog ko la
Aku a.k.a minah tak senget : Oooo blog aku..Dh blog aku..suke ati aku la. Lagipun ko nak ke aku cite pasal laki ko kt blog aku?

~~terdiam~~

aku berblog hanya apa yg berlaku kat sekitar aku. Dah sah2 aku hidup n jupe hubby aku hari2. Dah tentu la byk kisah blog aku ni pasal dia.

Kenapa tak cite pasal opis?
Sebab aku kat opis, dpt bilik sorang. Semua academician pun dpt sorang sebilik. Siap air cond, pc, meja kusi, air wick, almari bagai. Dan dh sah2 aku xkuar bergosip ngn opismet aku. So xde la sgt cite pasal opis. Ms lunch hour yg singkat tu plak, kami mengambil ms utk beli mknan, makan dan solat. Tak de ms nk story mory menda lain.

Cite pasal jiran ko ke?
Aku balik keje kol 5.30..amik nina kol 6.00. sampai umah kol 6.30..xkan la tym2 gitu aku nk nebeng umah jiran. Kene sampuk antu plak anak aku kuar tym2 nk dekat magrib nnt.

Malas aku nk layan ko..kalo ko xsuke blog aku..xyah baca..senang kan??
Nnt aku cite psl apa aku masak hari2..ko plak akan kata..bukan sedap sgt aku masak..rupe je lawa
kang aku tepek plak cite aku gi holiday..ko kata lak aku nk menunjuk

so kesimpulan ko yg bersimpul2 tu..aku nk cakap 1 je..KO BOLEH BLAH DR BLOG AKU..ada paham??

Thursday, July 7, 2011

Anak dan bapak yg tak sehati sejiwa

Slm,

semalam, ada match Sabah vs Kelantan, Perak vs Selangor dan beberapa lagi...of course la aku tak tahu sbb aku xminat bola. Nak dijadikan cerita, TV1 hanya siarkan Perak-Selangor je. Mati kutu la hubby aku...sbb dia peminat setia The Red Warrior. Sebbek TV1 ada siarkan ulangan TRW main..tapi mlm la pulak..kol 12.30pg gitu...umah aku kan xde astro..kalo ada..dh lama hubby tgk TRW lwn life mlm td.

Dr kol 8.45pm, kami sekeluarga dh tercongok depan tv. Toto dh siap dibentang utk menambahkan lagi ruang keselamatan buat si kecil. Walidnyer tgk tv sambil lipat kain. Nina nyer..dok praktis berjalan ke sana sini sambil menyepahkan baju yg walid dh lipat. Umminyer lak dok main sodoku kt hp walid..hehe

Tapi bagusla ada match bola cenggini..sebab ummi leh tender nina kat walid...sementara ummi perasan sibuk mengemaskan dapur. Bila match Perak-Slgr dh abis, aku pun dh berjaya masak nasi utk sahur n siapkan bubur Nina dlm slow cooker. So, tibalah masa aku n hubby lak layan Kelatan-Sabah.

Dan dh sah2 la aku xtgk sampai abis..sbb aku lagi suka nk membuta dr berjaga tgk shahrul idlan main. W/pun aku suka tgk dia main bola.

Aku xtahu la hubby tido kol brape..yg pastinyer kejadian mlm smlm sgt jarang berlaku kt keluarga kami. Kami jarang tido kat ruang tamu dn jarang tido lewat. Dan sbgai balasan, aku tido kt opis ms lunch hour td. huhu. Layan kan pic2 gambar hubby aku yg terlampau minat TRW. Padahal dr muka Nina korg dh boleh agak pe perasaan anak aku tu. Naseb ko le Nina.


walid tgh bersiap2..gaya mcm nk tgk kt stadium jek

cubaan mengumpan anak

anak tertipu ngn umpanan walid

bersedialah utk pic "tak rela" dr nina





mangsa keadaan





gomo walid gomo

dh tido dicelah2 timbunan kain yg dh berlipat

terjaga ms walid jerit "gol!!!"

n of the day...