Honey Love B

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Nurul Ayy Nina Binti Nor Asmawi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

effa birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Friday, April 29, 2011

Best ke spital swasta??


Salam,

aku warning awal2..kalo nk kata aku gedik ke ngada2 ke, baik kata sekarang. Sbb aku mmg nk ngada kt entry ni.

Kalo korg ikut blog aku dr ms aku bersalinkan Nina kat spital Melaka, korg mesti tahu betapa aku terkilannya kt spital Melaka. Kalo xpenah baca, terlupa atau saja2 nk baca balik, sila klik sini dan sini. Terima kasih.

So, sbb aku "fobia" kt spital Melaka, aku minta doktor refer aku kt Pantai Spital. Layanan mmg superb. Mcm check in hotel. Dpt toiletteries bagai. Siap ngn towel, jug air, cawan n sudu garfu. Jakun la kejap sbb xpenah masuk swsta kan.

Aku minta wad sebilik sorg tp dh penuh. So duk la sebilik 2 org. Sebelah aku tu baru pas bersalin. So ramaila sedara mara dia dtg melawat. Hubby aku pun baik hati, g bagi kusi kt patient sebelah tu.

Aku ingt dok private spital ni, private la jugak suasananya. Aku silap rupenyer. Ada 2 org makcik patient sebelah ni, borak mcm dh tak jumpa selama-lamanya. Dari kol 6ptg sampai la kol 11 mlm dok potpetpotpet. Korang bayangkan la mcmana bingitnye telinga aku. Tahula ko dpt cucu baru..tp consider la jiran tetangga.

Hubby aku dh tak tahan. Dh la xdpt duduk sbb dh xde kusi. Pastu kene sama2 dengar cerita zaman jepun mak cik2 tu. Hubby aku request lagi bilik 1 sorg. Tapi still penuh. Aku n hubby dh bakul2 ngumpat kt belakang tirai tu. Nina pun dah 4-5kali tertido kot sbb asyik terjaga dek kebisingan makcik2 tu. Nk dekat2 kol 11 hubby bw Nina balik sbb waktu melawat sampai 8am-11pm.

Sebbek kol 11 mlm, mkcik2 tu balik. Aman dunia aku. Opps silap. X aman lagi rupenye..dtg plak hubby patient sebelah. Dia tanya aku kisah tak kalo dia nk teman wife dia mlm tu. Amboi sedapnye ko bang. Kalo ko nk teman wife ko, aku pun nk laki aku temankan aku. Tapi consider la. Ni spital..bukan hotel!! Kalo ko ada dlm bilik tu, confirm aku tak tido sampai pagi. Sebbek dia tak jadi stay. Pas hubby dia balik, wife dia berkali2 minta maaf bagi pihak makcik2 dia tadi. Aku kata "tak pe" je la. Takkan aku nk hambur dia plak kan..Bentan plak dia nnt.


Ok. Tu bukan salah swasta ke gomen ke. Tu salah mentaliti dan ketidak tahuan adab melawat org sakit org2 kita ni.

Esok tu, b4 aku check out, aku sempat la mkn lunch kt spital. Yela..kang xmkn, rugi plak. Dh byr ribu riban la katakan. Ms mkn ni la respect aku kat spital swasta merundum jatuh gedebuk gedebuk berkecai kt lantai. Meh kita tgk gambar misteri ni.



Masih cantik dlm mangkuk berbalut




Close-up sikit


adei cemana leh ada lalat dlm ni???

Aku complen kt sister, then sisiter tu terkedek2 bawa sayur yg baru. Pas tu sibuk cerita@condem hotel 5 bintang yg dia ada pergi hari tu. Dia kata hotel tu serve makanan ada lalat. Aku ngn hubby wat muka toya je. Apsal ko nk tukar topik ni?? Ko igt kita hadap sgt ke kt sayur ko tu?? Pas tu we ol trus blah.


Ntah la..aku pun tak tahu napa spital2 kt Melaka yg aku dh g setakat ni, tak memuaskan hati aku. Aku ni cerewet ke? Tak la..aku nk kn yg terbaik la kan??

Mls nk komen la..korg nilai la sendiri.

2 comments:

  1. errkkk...boleh pulak ada lalat dalam makanan kat spital???

    ReplyDelete