Caption: Sooo yummmy... Hanya boleh didpti d Kopitiam Kita..
Aku yang sememangnyer hantu roti, trus search pasalKopitiam Kita ni. N dari situ baru aku tahu nama roti ni. Roti TITAB. Tapi still xdpt figure out cara pembuatannya. Alhamdulillah, Allah mendengar suara hati, dan niat ikhlas aku nk belajar wat roti ni. Sekali keluar kat fb resepi ni..tapi nama dia Roti Kitab. Argghh..belasah la apa pon nama dia. yang pasti rupanyer mengliurkan aku. huhu So, meh aku share resepinya plak disini. Xde la aku copy bulat2. Aku dh alter ikut selesaan aku. huhu
Bahan2:
Roti keping
Butter
Kaya
Telur Separuh masak
Cara-cara: (ada byk cara. Boleh pilih ikut suke)
1) Sapukan butter pada 1 roti dan sapukan kaya pada roti yang lagi satu. Kapitkan roti tersebut dan bakar atas nonstick pan. Bila dh masak, pecahkan telur separuh masak di atasnya
or
2) Bakar roti dlm toaster then sapukan butter n kaya. Last sekali pecahkan telur
or
3) Sapu butter atas roti. Bakar roti atas nonstick pan. Pecahkan telur atas roti n calitkan kaya macam dalam gambar.
Rasa dia manis2 lemak. Sesuai sgt utk breakfast sbb dia category medium breakfast. Last week je, 3 kali breakfast hubby aku request mkn ROTI KITAB ni. Aku pon suke sbb mudah huhu :-)
Selamat mencuba
No comments:
Post a Comment