Honey Love B

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Nurul Ayy Nina Binti Nor Asmawi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

effa birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Friday, May 11, 2012

Jalan-Jalan Muar

Salam,

Post Jalan Jalan kelantan 3 hari tu mcm tergantung plak. Jalan2nya 3 hari je. Esok tu aku dh nak balik Melaka balik. Just sempat rembat 3 tudung je kat RP hari last tu. Xniat pun sbnrnyer. Tapi aku ada budget lebih sbb terbeli spec murah tu, so bolehla melagha jap.hihi

So, hari ni sambung lagi cerita Jalan-jalan. Kali ni kami Jalan-jalan ke Muo plak. Muar la..tp org johor sebut MUO. hihi.

Actually, kwn aunty aku yg offer nk bw jalan-jalan kat sini. Best ooo..sbb kami disponsor oleh kawan aunty. tenkiu atok sham (AS).

So pagi2 tu kami breakfast kat kedai roti canai je. Pastu dlm kol 11.oo baru gerak ke Muo ikut PLUS. Sampai je..AS bawa kami mkn kt kedai Asam Pedas Mak Ngah kat Parit Jawa. Kami mkn ikan pari, keli, merah and tenggiri. Kesemuanya dimasak asam pedas. Plus Sayur campur, kerang bakar n telur dadar. Dah sedap2 tersandar pas mkn tu..dtg plak org jual buah markisa. Seperti memahami kehendak kami yg ingin try buah ni, maka AS beli seplastik n potongkan utk kami. Rase dia masam2 manis. Ni hah rupe buah tu.


makan pakai sudu..air dia boleh hirup

seblum di potong..menjeling plak Aman ni




Pastu, kami singgah sembahyang di Masjid Jamek Muar. Tapi yang lama. kat seberang sungai Muar ni ada masjid yg serupe dipanggil Masjid Baru. Reka bentuk dia cantik n kaler biru tu buat aku rase tenang.

blakang tu masjid baru


ni masjid lama


Pastu, AS sponsor naik cruise di Jeti Tanjung Emas. RM10 dewasa n RM5 kanak2. Tempoh perjalanan 40minit. Dan sgt bosan. Serius. AKu x rekemen korg gi.Kalo xde Aman n Nina yg nk kene jaga..mmg aku dh krohhh krohhh krohh dh.













Dah petang tu, baru pekena mee bandung muar. then trus balik umah..bumpssss...hehe. Sekian.


2 comments:

  1. Atok Sham tu x bole bla...ahakss
    M Glad u enjoy da trip

    ReplyDelete