Honey Love B

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Nurul Ayy Nina Binti Nor Asmawi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

effa birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Monday, August 8, 2011

Di hujung waktu..ku mencari kekuatan

salam, hye u ols..

giler bz skang..tgk blog sy dh mula nk berkulat ni, pun u ols tahu kan?

alhamdulillah, sy sihat lgi..batuk sikit2 sbb byk minum ais (preggy xelok minum ais, nnt perut buncit pas besalin)

so..jgn tiru saya..

kaki dh mula cramp mlm2..nasib bek ada penyelamat..lega sikit
nk bangun pun xleh laju2 dh..sengal pinggang n bawah perut

okla..ni dh nk dekat abis opis hour. Dr td dok siapkan keje yg duenyer rabu ni..tp xsiap2 jugak. Sambung esok la.

so, dh petang2 ni..teringin gak nk coret sesuatu..perihal gi shopping brg2 raya 2 hari yg lepas.

hari Sabtu, shopping kt JJ Maluri..konon2 nk cari handbag, kasut hubby n ole2 utk bw balik kg Kelantan nnt. Gi la kami 1 kete ngn ibu, along, ayang, n abang. Sampai JJ, kami berpecah..aku+hubby+nina 1 grup..yg lain 1 grup.

memula tu okla kan..Nina ninot ni dok dlm stroller..pastu jgn harap le nk alim sampai ke sudah...nk berdokong je. Sian kt hubby kene dukung Nina. Aku mmg dh xlarat nk dukung dia lama2. Aku sendiri pun asyik mencari kusi2 kosong di celah2 org ramai.

Nasib baik, pastu kami jupe balik grup ibu..dorg pun tinggal nk bayar je. Aku tender nina kt dorang. Ibu pun aku tgk dh x larat nk menyopping...ibu suh ayang g bayar, ibu minta car key dr hubby n then ibu bw Nina dok dlm kete.

Aku mmg kepenatan giler..sampai dh xde mood nk survey n beli barang..sampai aku cakap kt hubby
"xlarat la..nk duduk kt rak kasut ni boleh?" (sbb xde kusi kosong..dh la kaki aku lenguh)
hubby: sayang.. duduk je la..asalkan jgn sampai roboh sudah. (cet~~ kuang asamnyer laki).

At last hubby belikan aku sandal...mahal giler wey. Konon nk sedondon, tapi utk jenis yg sama...dh xde size hubby. So hubby kata nnt cari kt tempat lain. Tu je la sepasang benda yg kami beli pada hari Sabtu. Tapi dh sampai unah..tidonyer nk dekat Maghrib. Punya la penat aku!!

Satu masalah aku n hubby adalah..taste kami x berapa nk sama sgt. Macam hal sandal ni...
Utk pengetahuan korang..sejak aku kawen, aku xpenah beli kasut yg ikut taste aku. Sume hubby aku yg pilih n belikan. Hubby siap akan pakai kasut utk aku tu b4 beli sbb dia nk rasa keselesaannya. Hubby sgt pentingkan keselesaan dan keselamatan kaki.

Tapi..kalo kasut tuk kesihatan ni..kan tak lawa. Dah la mahal. Buruk giler pulak tu. Aku malu nk pakai. Tapi dia suh jugak aku pakai. Aku pakai la sbb dh beli mahal2 kan.

So, nk dijadikan cerita..aku pun pakai la sandal tu utk g shopping ari Ahad...sakit wey pakai kasut tu. Xselesa!! Tapi aku diam je. Sbb nk jaga ati hubby. Lagipun niat hubby kan baik..nk aku selesa bila byk berjalan. Aku kan ngandung.

Hubby: Ok x kasut tu??
Aku: Ok je..(sambil senyum)

Then kami pun bershopping la kt JJ Setiawangsa plak..lama kat situ, dpt la aku baju sepasang, n utk MIL sepasang. Ada lg la brg lain kami beli. Bila dh nk balik dlm kete..

hubby: xsakit ke pakai kasut tu?
Aku: napa plak?
hubby: kite akan sakit kalo memula pakai kasut ni
aku: nape?
hubby: sbb dia nk betolkan urat2 atau alignment kaki kite. Sbb b4 this..kita xpakai kasut ikut acuan yg betol
aku: la..patot la sakit..
hubby: abis napa xgtau?
aku:*** (sengih mcm kerang busuk)

hehe..kan dh malu sendiri..konon nk menipu nk jaga hati. Sekali hubby lagi expert la.
tapi serius wey..aku malu nk pakai sandal ni. Aku agree pun sbb hubby kata nk beli sedondon. Tapi sampai la ni..xjupe pun sandal utk dia. Pattern ni mmg ada laki n puan..tapi sekali imbas..mmg nampak mcm lakinyer. Malu wey..kalo korang nampak aku pakai sandal ni. Buat2 tak nampak je tau.

1 comment:

  1. jom join GA saya
    http://iownthis87.blogspot.com/2011/08/like-abazilah-lucky-draw.html

    ReplyDelete