Honey Love B

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Nurul Ayy Nina Binti Nor Asmawi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

effa birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Friday, January 30, 2015

Fesyen Terkini Hijabista

Salam,
Huhu lama giler tak tulis blog. Tak tahu la apa yang di bz kan.

Ehm, lately ni aku tgk baju student aku pelik2. Ada yang pakai mcm ni,




ada yang mcm ni


Mula-mula tu rasa pelik jugak.Tapi bila hari-hari tengok, okay je. Yela zaman aku dulu  zaman 80an. Zaman dorang zaman 90an, tentulah lain dari segi fesyen kan.

Aku ni pulak kalau dalam kelas suka la nak attract student attention. So selalu aku akan puji baju dorang, kasut dorang or apa-apa je la yg aku rasa sesuai dipuji. Tapi aku ikhlas la, xde la saje2 puji. Kite sendiri pun kalau kene puji, mestilah suka kan. Sama la mcm students ni, so dorg akan ter “pay attention” dgn sendirinya masa lecture.

Hari ni, aku terminat nak research pasal fesyen students. And baru aku tahu fesyen terkini sekarang adalah HIPSTER or HIJABISTA (bagi hipster muslimah). Dan fesyen designer yang popular sekarang adalah Dian Pelangi dari Indonesia. Dian berani mengolah fesyen sehinggakan fesyen itu tidak nampak pelik or janggal malahan ianya menjadi unik dan colourfull.

Sebenarnya tiada guideline utk seseorg itu berfesyen Hipster. Byk student pakai dress utk nampak feminine dan trendy.






Ada jugak sesuaikan trendy blouse dgn harem pants or pallazzo mcm ni




And also blouse with skirt just like these

  

Ehm..menarik kan colour baju2 tu. Stylo habis. Kemain lagi students aku berfesyen kan. Bila aku masuk kelas je, ceria je mata aku tgk warna warni sana sini. Fesyen terkini hijabista kini menarik perhatian aku. Boleh try usha2 baju mcm ni kalau ada reunion dgn kawan2 skola ke. Sesekali tukar angin apa salah nyer kan.


Mari cuci mata kat online shop ni jom!!!

No comments:

Post a Comment